Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Финтът, с който Бербатов влезе в историята на Висшата лига (ВИДЕО)

31 декември 2023, 10:00 часа • 8809 прочитания

Димитър Бербатов бе страхотен голмайстор. Българският нападател е реализирал десетки попадения в славната си кариера, с които си е изградил статута на истинска звезда. Бербо обаче не бе типичният централен нападател – консуматорът, който само завършва атаките на своя отбор.

В кариерата си Бербатов много често е бил в ролята на човека, който дава завършващия пас. Самият той многократно е споделял, че му харесва да организира атаките и да асистира на своите съотборници. Именно с едно свое такова изпълнение той влезе в историята на Висшата лига на Англия.

Какво направи Бербатов

Cristiano Ronaldo scores from an amazing Berbatov assist (Goal of the Day: 2008)

A Cristiano Ronaldo goal created by a glorious Dimitar Berbatov assist 🤯

Posted by Premier League on Saturday, January 22, 2022

На 29 октомври 2008 година Бербатов, тогава част от Манчестър Юнайтед, изумява всички с невероятната си класа и умението да борави с топката. По време на мача на „червените дяволи“ с Уест Хем, българският нападател получава кълбото в коридор. Топката обаче е доста бърза и той я догонва чак до аутлинията.

Бранител на „чуковете“ вече е затворил Бербатов и той трудно ще мине покрай него. Феновете по трибуните на „Олд Трафорд“ очаква българинът да изгуби притежанието си, когато той прави нещо невероятно. С много елегантен финт със завъртане Бербо чуква топката покрай Джеймс Колинс, елиминира го, но и успява да запази кълбото точно на аутлинията и границата на наказателното поле на Уест Хем.

Следва страхотно подаване към Кристиано Роналдо, който оформя крайното 2:0 за „червените дяволи“. Бербатов пък влиза в историята на едно от най-популярните първенства в света.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес