Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фамилия Консейсао не за пръв път радва Португалия: И Роналдо поздрави героя

19 юни 2024, 19:40 часа • 2141 прочитания

Португалия започна с успех на Евро 2024, след като надделя срещу тима на Чехия. Резултатът беше 1:1 в края на мача и по-всичко изглеждаше, че двата отбора ще трябва да се задоволят с по 1 точка от срещата. Тогава 21-годишният Франсиско Консейсао влезе в 90-тата минута, за да открадне шоуто 120 секунди по-късно с победния си гол в добавеното време. С това попадение "мореплавателите" спечелиха с 2:1.

Фамилията Консейсао, радваща Португалия

Ако върнем лентата 24 години назад до Евро 2000, ще видим друго невероятно представяне на футболист с фамилията Консейсао. Това е бащата на младия Франсиско - Серджо Консейсао, който записва името си в историята на евротурнирите, след като бележи хеттрик във вратата на Германия в четвъртфинален сблъсък.

ОЩЕ: Слаб Кристиано, некадърен Лукаку: Кой ще затвори устата на "многознайкото"? (ВИДЕО)

Франсиско Консейсао

Консейсао - старши беше част от националната селекция на "мореплавателите" до 2003 година. Само няколко месеца го разделиха от това да е съотборник с легендата Кристиано Роналдо, който снощи прегръщаше сина му. Феновете харесаха това, което Роналдо направи веднага след като прозвуча последният съдийски сигнал срещу Чехия.

Прегръдки от Роналдо за "спасителя" на Португалия

Макар че това не беше перфектната вечер за Роналдо в индивидуален план, тъй като той не успя да се разпише, 39-годишният португалец изигра пълни 90 минути и асистира за отменения гол на Диого Жота. В крайна сметка 5-кратният носител на "Златната топка" наблюдава как резервата Франсиско Консейсао вкара първия си международен гол в 92-ата минута, за да постигне драматична победа.

Веднага след като последният сигнал на "Ред Бул Арена" прозвуча, Роналдо не пропусна да отиде до 21-годишната звезда на Порто, за да го прегърне. Португалците ще се надяват на по-убедително представяне във втория си мач срещу Турция на 22 юни от 19:00 часа. Южните ни съседи също стартираха кампанията си с победа, след като надвиха дебютанта Грузия.

ОЩЕ: "Златна резерва" и автогол спасиха Португалия от издънка срещу достойна Чехия (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес