Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фабрегас се подмаза на Венгер, французинът защити Йозил

11 февруари 2014, 15:27 часа • 11131 прочитания

Полузащитникът на Барселона Сеск Фабрегас определи Арсен Венгер като "най-важният човек" в кариерата му. 26-годишният футболист подписа с Венгер от юношеския тим на Брселона, когато беше на 16 години и дълго време тренира в Академията на "артилеристите" преди да направи дебюта си през 2003 година. Фабрегас има 303 мача за осемте си години в Премиършип, преди да се върне в Барса през 2011 година. По тази причина испанецът заяви, че дължи всичко на Венгер.

"Предпочитам да не говоря много за Арсенал, защото те се справят чудесно в момента. Всичко, което мога да кажа за Арсенал и Арсен Венгер са само хубави думи. Най-важният човек за кариерата ми досега е бил Арсен Венгер, на когото съм изключително благодарен за всичко", каза Фабрегас.

"Йозил е невероятен играч и работи много здраво, за да се адаптира към физическите изисквания на Висшата лига". Това пък обяви мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, след като неговият футболист беше засипан с критики след загубата от Ливърпул с 1:5.

Германският национал се представи трагично на "Анфийлд" и беше с основна вина за единия гол на мърсисайдци, а освен това не показа и нужното желание. "Той имаше лош ден, както всички останали в събота. Няма защо да обвиняваме някого конкретно за тази загуба - просто не се представихме на ниво. Той е невероятен играч и работи много здраво, за да се адаптира към физическите изисквания на Висшата лига. Не искам да го поставям под твърде голямо напрежение, защото той е се представя страхотно, откакто дойде при нас", коментира Венгер.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес