Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Eто'О: Гуардиола е страхливец

25 март 2014, 12:58 часа • 9719 прочитания

Пеп Гуардиола е жалък страхливец и никога не е бил голям играч. Жестоката присъда направи нападателят на Челси Самуел Ето'о, който игра под ръководството на каталунския треньор в Барселона през сезон 2008/09.

"Още тогава му го казах. Пред всички. Просто му напомних, че никога не е бил сред великите имена във футбола. Добър играч – да. Но толкова. Големите футболисти ги е гледал все отблизо. А като треньор тогава той също беше нула. Не беше постигнал нищо. Не си беше направил труда дори да разбере какви са настроенията в съблекалнята", заяви Ето'о пред BeIN Sports.

Нападателят заяви също, че Пеп му дал странния съвет да продължи кариерата си в Узбекистан. Най-обиден обаче Самуел се почувствал, когато Гуардиола му отнел любимия номер 9.

Футболистът заяви още, че Гуардиола треперел от страх пред звездите и намерил сили да поговори с него само няколко пъти.

"Нямаше смелостта да казва каквото мисли пред мен. Разминаваше се с играчите. Шави ми каза, че останалите момчета в отбора искат да остана с тях. Но – трябвало да говоря преди това с Пеп. Аз отказах – като даден човек не ме уважава достатъчно, тогава няма за какво и аз да го уважавам. Когато след това играх с Интер срещу Барса той се здрависа с мен. Това обаче беше само шоу за пред камерите. Иначе преди мача той дори не ме и поздрави", разкри Ето'о.

Футболистът дори си припомни два от случаите, в които е приказвал с треньора си.

Първият е бил, когато самият Гуардиола помолил Ето'о да приказва с Яя Туре. Причината – наставникът бил в обтегнати отношения с Туре и не искал да говори лично с него.

В друг случай Пеп дръпнал Самуeл настрани, за да му обясни какво би трябвало да прави централният нападател на терена. Отговорът на футболиста бил доста рязък: "Абе ти нормален ли си, бе?"

В крайна сметка Ето'о изигра само един сезон под ръководството на Гуардиола, в който вкара 30 гола, а след това премина в Интер при Жозе Моуриньо, с който е и в момента в лондонския Челси.

"Той е съвсем друг човек. Да, преди мач се променя и като всеки друг треньор, понякога губи контрол над себе си. Но винаги е честен, винаги има смелостта да те погледне в очите, а най-важното е, че винаги поема напрежението върху себе си", смята Ето'о.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес