Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Едва на 31 години: Бивша звезда на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед се пенсионира

25 септември 2024, 13:48 часа • 367 прочитания

Френският защитник Рафаел Варан взе решение да сложи край на кариерата си във футбола едва на 31 години. Решението му е продиктувано от контузия на коляното, която Варан е получил по време на подготовка в настоящия си италиански тим Комо.

Рафаел Варан прекратява кариерата си

Варан се присъедини към Комо през това лято, след като напусна Манчестър Юнайтед. Защитникът, който е световен шампион с Франция от 2018 година, изкара три години на "Олд Трафорд", а след това напусна големия футбол, насочвайки се към Комо.

Рафаел Варан

Варан игра десетилетие за Реал Мадрид

Рафаел Варан прекара голяма част от кариерата си в испанския колос Реал Мадрид, където игра в продължение на десетилетие - от 2011 до 2021 година. Той бе основен стълб в отбраната на Реал, като успя да спечели четири пъти Шампионска лига.

Варан изигра над 230 мача с екипа на Реал, както и близо 70 двубоя с фланелката на Юнайтед. За националния отбор на Франция той има близо 100 мача, като освен световната титла, защитникът спечели и сребърен медал от Мондиал 2022.

Друга звезда на Франция, която рано-рано приключи звездната си кариера, е Пол Погба. Футболистът изтърпява допинг наказание, а освен това се забърка в голям скандал със своя брат Матиас и приятели от детството, които Погба съди за изнудване и отвличане.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес