Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два гола и асистенция на Бербатов при победа на Монако

26 април 2014, 20:08 часа • 13679 прочитания

Димитър Бербатов продължава с головата акция в Монако. Българинът вкара две попадения и се отчете с една асистенция при днешния успех като гост срещу Аячо с 4:1 в среща от 35-ия кръг на френската Лига 1. Българинът се разписа в 53-ата и 74-ата минути, след което подаде за гола на Кондогбия в 88-ата минута, а в 91-ата минута бе заменен, за да обере овациите на публиката.

През първата част домакините от остров Корсика бяха по-активният тим и можеха да открият резултата в началото на мача, но пропуски за тях направиха Гаджи Тало и Бенжамен Андре. Бербатов пък загатна с отличната си техника и с няколко красиви отигравания, че му предстои голям мач с екипа на "монегаските".

След почивката в 52-ата минута Бербатов даде аванс на гостите със задната част на главата си след центриране на Жоао Моутиньо отляво. В 74-ата Бербо се озова сам срещу вратаря след пас на Хамес Родригес и спокойно удови преднината на „монегаските”. Минута след това обаче Гаджи Тало намали на 1:2 с мощен удар в наказателното поле и върна интригата.

Две минути преди края на редовното време Бербо изведе чудесно Джофри Кондогбия, който се разписа за 1:3. В 91-ата минута българският нападател бе заменен и обра овациите, а две минути по-късно Лукас Окампос вкара страхотен гол за крайното 1:4.

АЯЧО - МОНАКО 1:4

0:1 Димитър Бербатов (53)

0:2 Димитър Бербатов (74)

1:2 Гаджи Тало (75)

1:3 Джофри Кондогбия (88)

1:4 Лукас Окампос (90+3)

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес