Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дузпа в края лиши Антов и Монца от трите точки срещу Удинезе

08 април 2023, 15:58 часа • 765 прочитания

Дузпа в 92-ата минута лиши Валентин Антов и неговия Монца от трите точки в гостуването им на Удинезе. Двубоят от 29-ия кръг на Серия А завърши при резултат 2:2. Българският национал започна срещата като титуляр, като остана на терена до 60-ата минута, когато бе заменен от Лука Калдирола. Малко след началото на второто полувреме пък бившият защитник на ЦСКА получи жълт картон за грубо влизане в краката на съперник.

Домакините от Удинезе поведоха още в 18-ата минута, когато Ловрич се възползва от добро подаване на Уолъс и се разписа за 1:0. В самото начало на второто полувреме Монца успя да изправни, след като Андреа Колпани отбеляза след асистенция на Аугусто.

Валентин Антов Монца

В 56-ата минута гостите направиха пълен обрат в мача. Николо Ровела бе точен, след много добро подаване на Сенси. Във втората минута на даденото от съдията продължение Удинезе изравни. Андреа Петаня извърши нарушение срещи Илия Несторовски в наказателното поле на Монца и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Бето, който с мощен удар донесе точката на своя тим.

След равенството Монца заема 13-та позиция във временното класиране в Серия А с 35 точки. Удинезе пък са десети с 39. До края на шампионата остават още 9 кръга.

Вчера пък футболистите на Монца подкрепиха президента на клуба Силвио Берлускони в битката му с левкемията.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес