Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дузпа в 92-рата минута закопа Юнайтед! Тотнъм се издъни, а Челси победи

27 октомври 2024, 18:09 часа • 1516 прочитания

Челси постигна ценен успех с 2:1 над Нюкасъл в двубой от деветия кръг на Висшата лига. В 18-ата минута Николас Джаксън откри резултата, но малко по-късно Александър Исак възстанови паритета. В началото на втората част Коул Палмър отново даде аванс на "сините", които завоюваха нови три точки за сбор от 17, гарантиращи им влизане в топ 4. "Свраките" са 12-и с 12 пункта.

Юнайтед се спука да изтърва и бе наказан

В същото време Манчестър Юнайтед продължи с неубедителното си представяне! "Червените дяволи" загубиха от Уест Хям с 1:2. В Лондон Крисенсио Съмървил изведе "чуковете" напред в резултата четвърт час преди да изтече редовното време. Отговорът не закъсня и Каземиро изравни. В добавеното време на сблъсъка обаче Джаред Боуен реализира дузпа и сложи точка на спора.

ОЩЕ: Артета превърна Арсенал в "баскетболен отбор" - ще проработи ли стратегията му срещу Ливърпул?

Възпитаниците на Ерик тен Хаг се представиха добре през първото полувреме, но направиха много сериозни пропуски. След почивката отборът на Юлен Лопетеги показа различни лице, атакува повече и се поздрави с успеха. Двата отбора имат по 11 пункта и са на 13-а и 14-а позиция.

Тотнъм се издъни

Тотнъм допусна минимално поражение с 0:1 при визитата си на Кристъл Палас. Единственото попадение в срещата отбеляза Жан-Филип Матета, който се възползва от асистенция на Еберичи Езе. Така "шпорите" остават с 13 точки, които им отреждат осмото място във временното класиране. "Орлите" са 17-и с шест пункта.

ОЩЕ: Пак Холанд качи Ман Сити на върха в Англия! Вила изпусна победа в 96', но остава в топ 3 (резултати)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес