Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дюкенс Назон ще става (отново) национал (СНИМКА)

21 февруари 2023, 12:50 часа • 4843 прочитания

Централният нападател на ЦСКА Дюкенс Назон ще се завърне в националния отбор на Хаити. 28-годишният футболист попадна в разширения състав на селекционера Жан-Жак Пиер за последните две срещи от група “Б” на Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ срещу Монсерат (25 март) и Бермуда (28 март). До момента тимът е с актив от 3 победи и 1 равенство и е в чудесна позиция да се класира за група “А” на следващото издание на надпреварата.

Играчът на "червените" може да се похвали, че е третият най-добър реализатор в историята на страната с 26 попадения. През лятото на 2021 година популярният в социалните мрежи Назон беше направил саркастичен коментар пред медиите относно методите на Пиер. Излишните философски размисли на Дюкенс му "спечелиха" изваждане от състава, съобщават колегите от Тема Спорт

Чудесната форма на нападателя и важността на предстоящите битки явно са накарали треньорът да промени мнението си. В разширения списък от 31 футболисти на младия специалист попада още бившият вратар на Царско село Джони Пласид. Пиер ще обяви финалните си 23-ма избраници в началото на март.

В последния мач на "армейците" Дюкенс Назон блесна, а след подновяването на пролетния дял има 3 гола и 2 асистенции. Ако продължи това си представяне, той със сигурност ще запази мястото си в състава на Хаити.

ОЩЕ: Чака те човек с пистолет: Как Гриша Ганчев посрещнал нов в ЦСКА

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес