Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Драма на старта. Полша и Гърция поделиха точките

08 юни 2012, 20:54 часа • 6425 прочитания

В истинска драма се превърна първата среща от Европейското първенство по футбол. Полша и Гърция изиграха страхотен мач и завършиха 1:1 в двубой от Група "А", който се игра на Националния стадион във Варшава.

Голмайсторът на германския шампион Борусия Дортмунд Роберт Левандовски реализира първото попадение на 14-то Европейско първенство, след като откри резултата в полза на "дружина полска" в 17-та минута. Таранът засече с глава центриране на своя съотборник в Дортмунд Лукаш Пишчек и по този начин вдигна на крака феновете на полския тим, които бяха изпълнили прекрасния нов стадион в столицата на Полша.

Гърците заиграха в така познатия стил, който им помогна да спечелят Евро 2004, но в самия край на първото полувреме останаха с човек по-малко.

Испанският рефер Карлос Веласко Карбайо удари едно рамо на домакините и изгони малко пресилено Сократис Папастатопулос. Малко след това той отново подкрепи домакините, тъй като не даде дузпа за "елините".

Момчетата на Фернандо Сантош обаче успяха да изравнят в 51-та минута. Торосидис центрира отдясно, стражът на Арсенал Войчех Шчесни не успя да избие топката и нападателят на ПАОК Димитрис Салпингидис я прати във вратата на поляка за 1:1. Драмата пък беше пълна, когато в 69-та минута Шчесни бе изгонен, заради нарушение срещу Салпингидис.

Влезлият като резерва вратар на ПСВ Айндховен Пшемислав Титон обаче хвана ъгъла след удара на капитана на Гърция Георгиус Карагунис и по този начин Гърция и Полша вече имат по една точка в своя актив. Вторият мач от Група "А" е тази вечер във Вроцлав, а съперници са тимовете на Русия и Чехия.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес