Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дортмунд злорадстват за жребия на Байерн

16 декември 2013, 15:52 часа • 15467 прочитания

Спортният директор на “Борусия Дортмунд”, Ханс-Йоаким Вацке, е доволен от жребия за елиминационната фаза в Шампионска лига. Немският тим ще се изправи срещу руския “Зенит”, което се посрещна с въодушевление в лагера на “Борусия”, както и новината, че “врагът” им в Бундеслигата, “Байерн Мюнхен”, ще се изправи срещу “Арсенал”.

Сега четвъртфиналите в турнира са по-реалистични за тима на “Дортмунд”, отколкото за “Байерн”, но все пак до февруари месец има много време, а и “баварците” трябва да защитават настоящия трофей.

Именно “Арсенал” обаче на косъм можеше да елиминира “Байерн” през миналото издание на Шампионска лига. В първия двубой немският тим се наложи с 3:1 като гост в много лесна наглед среща. Така всички бяха решили, че вече са на четвърт финал, но не и “Арсенал”. При гостуването си на “Алианц Арена”, “топчиите” победиха с 2:0, като само късметът им попречи да вкарат още поне един гол и да отстранят “баварците”. Ето защо сега от щаба на “Борусия Дортмунд” потриват доволно ръце от съперника на своите опоненти, които ги биха на финала в последното издание на турнира.

“Изборът ни устройва. Все пак да не забравяме, че “Зенит” са добър отбор с добри играчи. Доволни сме и от жребия на “Байерн”, които изтеглиха “Арсенал”. Английският клуб бе в нашата група и никак не бе лесно. Още повече, че в момента са водачи във Висшата лига”, коментира Вацке.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес