Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дортмунд спря серията на Байер и докосва върха в Бундеслигата (ВИДЕО)

29 януари 2023, 20:24 часа • 938 прочитания

Немският гранд Борусия Дортмунд успя да победи Байер Леверкузен с 0:2 като гост в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. Вестфалци надвиха отбора в най-добра форма в Гермация след попадение на Карим Адейеми през първото полувреме и автогол на Едмон Тапсоба през втората част.

Байер, който бе в серия от пет поредни победи в немското първенство, не успя да противодейства на успеваемостта на "жълто-черните". "Аспирините" имаха минимален превес в притежанието на топката, а също така създадоха и повече голови ситуации, но това не обърна резултата в тяхна полза.

Борусия Дортмунд

Юлиан Брандт успя да намери Адейеми в 33-ата минута, когато Борусия излезе напред в резултата. В самото начало на втората част Тапсоба си отбеляза автогол, след като удар на капитана Джуд Белингам рикошира в него и се насочи към вратата на Байер.

Преборилият рака Себастиан Алер стартира като титуляр, но бе сменен след час игра. Победата доближи Борусия до върха в Бундеслигата. Тимът заема четвърто място с 34 точки, но е на само три пункта зад лидера Байерн Мюнхен, който записа трето поредно равенство.

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес