Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домакините от Франция ще мерят сили с Испания на олимпийския финал по футбол в Париж

06 август 2024, 11:35 часа • 925 прочитания

От 16 отбора останаха само два - футболният финал при мъжете на Олимпийските игри в Париж е тук! Досега турнирът беше драматичен, като много страни влязоха в историята, включително Мароко и Египет, след като достигнаха до полуфиналите за първи път в историята си. И докато тези два отбора ще спорят за бронзовия медал в четвъртък, 8 август, само двама могат да се борят за олимпийското злато в петък, 9 август. Това са домакините Франция и Испания.

Франция и Испания ще се борят за олимпийското злато след обрати на 1/2-финалите

Французите победиха с 3:1 Египет на полуфиналите във френската столица. "Фараоните" поведоха с гол на Махмуд Сабер в 62-рата минута, но "петлите" успяха да върнат попадение 7 минути преди края на срещата чрез Жан-Филип Матета. Финалистът се реши в добавеното време, когато героят Матета записа втори гол на името си в 99-тата минута. В 108-мата пък новото попълнение на Байерн Мюнхен Майкъл Олисе затвърди победата за домакините. Така тимът, воден от легендарния Тиери Анри, ще излезе срещу Испания, който елиминира Мароко също след обрат.

Испания отбор Париж 2024

Хуанлу Санчес изпрати Испания на олимпийския финал

От другата страна "Ла Фурия" победи Мароко, за да стигне до олимпийския финал за втори пореден форум. Мароко поведе с 1:0 на полувремето, след като водещият голмайстор на турнира Суфиан Рахими реализира дузпа в 37-ата минута. Испания се върна в мача, когато в 65-ата минута Фермин Лопез показа добър контрол над топката и отбеляза изравнителното попадение. След това полузащитникът на Барселона даде асистенцията, която даде шанс на Хуанлу Санчес да вкара победния гол в далечния ъгъл.

Така двата тима ще се срещнат в епичен финален сблъсък в петък от 19:00 часа българско време. Французите ще искат да се възползват от домакинското си предимство, докато Испания ще търси да поправи грешката си от Токио 2020, когато изгуби титлата от Бразилия в добавеното време.

ОЩЕ: Най-добрият гол за годината бе отбелязан в Аржентина (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес