Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дни преди рождения ден на сестра си: Неймар се контузи за месец

22 февруари 2023, 09:35 часа • 2220 прочитания

Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар ще отсъства близо месец от футболните терени заради контузията на глезена, която получи в двубоя срещу Лил в неделя. От ПСЖ обявиха, че Неймар с увреждане на връзките на глезена си и няма да може да играе в следващите седмици.

"Допълнителните тестове потвърдиха, че Неймар е изкълчил глезена си и има увреждане на връзките. Той ще бъде подложен на допълнителни тестове в началото на следващата седмица", се казва в изявление на ПСЖ, без да се уточнява колко дълго Неймар ще отсъства от игра.

Според медиите във Франция обаче бразилецът ще бъде извън терените около месец. В социалните мрежи пък се шегуват, че Неймар отново се е контузил точно преди рождения ден на сестра си, който е на 11 март.

Неймар

През годините бразилецът редовно получава контузии в периода февруари-март, като не изпуска възможност да се прибере при сестра си, за да отпразнуват подобаващо рождения ѝ ден.

ПСЖ няма да може да разчита на Неймар в предстоящото гостуване на Марсилия в неделя, както и в домакинството на Нант на 4 март. По-болезнена обаче ще бъде липсата на Неймар в реванша срещу Байерн Мюнхен в Шампионска лига, който е на 8 март.

В същото време другата звезда на ПСЖ - Лионел Меси, използва почивните си дни, за да посети Барселона, а това породи спекулации, че аржентинецът готви завръщането си на "Камп Ноу" (подробности четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес