Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джиджи Буфон се сбогува с футбола с емоционално видео

02 август 2023, 17:12 часа • 1207 прочитания

Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон сложи край на бляскавата си кариера. 45-годишният страж, който за последно носи екипа на родния си Парма, се сбогува с феновете и любимата игра с емоционално видео в социалните мрежи. Джиджи Буфон „окача обувките на пирона“ след 23 сезона в професионалния футбол.

Буфон каза „Чао“

Буфон пусна в социалните мрежи видео с част от най-големите си успехи и най-важните трофеи в кариерата му. Бившият италиански национал пък е представен като героя от комиксите – Супермен. „Това е всичко, приятели. Вие ми дадохте всичко. Аз дадох всичко от себе си. Направихме го заедно“, написа Буфон под видеото.

Джиджи Буфон игра само в три клуба

Джанлуиджи Буфон стартира кариерата си в Парма, където играе шест години преди да премине в Ювентус. Той защитава цветовете на „старата госпожа“ в продължение на 17 сезона. Следва една година в ПСЖ, преди отново да се върне в Юве през 2019-та. В последните два сезона пък носи екипа на Парма.

Джанлуиджи Буфон

Трофеите на Буфон

В кариерата си Буфон има 10 титли на Италия, шест Купи на страната и седем Суперкупи. Печелил е Купата на УЕФА с Парма, а с Юве три пъти играе финал в Шампионска лига. Един път става шампион на Франция с ПСЖ и вдига Суперкупата. Най-големият му успех е световната титла с Италия на Мондиал'06.

Онзи ден пък стана ясно кой ще замени Ювентус в Лигата на конференциите.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес