Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дейвид Мойс - трябва ли да бъде уволнен?

02 октомври 2013, 17:51 часа • 33074 прочитания

Отборът на "Манчестър Юнайтед" започна сезона изключително слабо и изглежда отказването на сър Алекс Фъргюсън се оказа прекалено голям шок за тима. Новият мениджър на "червените дяволи" Дейвид Мойс вече попадна под критиките на фенове и медии, а след загубата от Уест Бромич се заговори за уволнението му. Football24.bg представя три причини, заради които Мойс трябва да бъде уволнен.

1. Трансферите

Трансферното лято за "Манчестър Юнайтед" беше абсолютен провал. Единствената по-сериозна покупка беше тази на Маруан Фелайни, който остави изключително добри впечатления с фланелката на "Евертън", но специалистите все още се питат дали той заслужава да носи екипа на "Юнайтед". Личи се, че на отбора му липсват футболисти, но Мойс не направи нищо по върпоса, когато трябваше.

Като най-голям успех на треньора се счита оставането на Уейн Рууни, но това не променя факта, че отборът играе зле в креативната фаза и остава въпросът защо не се дава шанс на играч като Шинджи Кагава да промени нещата, след като "Юнайтед" не успяха в опитите си да вземат Лука Модрич, Уесли Снайдер и Месут Йозил.

2. Нулевият респект

Мойс не получава нужния респект не само от съдиите, другите мениджъри и пресата, но изглежда и играчите не осъзнават, че вече той е "шефът". Някои играчи видимо не се напъват достатъчно в двубоите.

3. Манталитет

"Манчестър Юнайтед" е известен с това, че се бори до последните секунди. Отбор, който разкъсва по-слабите и рядко губи. Въпреки това в последния си мач срещу "Уест Бромич" играчите не показаха нищо от тези качества. Затова и феновете на червените дяволи с основание се питат какво ще се случи при днешното гостуване на коравия "Шахтьор Донецк" и дали отборът не го чакат още по-черни дни и унижения като това срещу "Манчестър Сити" преди две седмици.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес