Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деян Ловрен сложи край на кариерата си в националния отбор на Хърватия

23 февруари 2023, 14:28 часа • 897 прочитания

Защитникът Деян Ловрен сложи край на кариерата си в националния отбор на Хърватия. Бившият бранител на Ливърпул се оттегля от състава на 33-годишна възраст, оставяйки зад себе си 78 участия с националната фланелка и две много престижни класирания на мондиали - второ място през 2018-а и трето място през 2022-ра.

"Дойде времето да кажа последно сбогом на хърватския държавен отбор, въпреки че завинаги ще остана голям привърженик и ще следя тима на всеки следващ мач", каза Деян Ловрен в изявление, публикувано в социалните мрежи.

Деян Ловрен

"Най-красивите глави от историята ми с националния тим са тези, които написахме в последните пет години. Това е, ако трябва да съм честен, като сън за мен. Изпитах толкова много емоции, особено през 2018-а и 2022 година и ми е трудно да ги изразя с думи", допълни Ловрен.

Понастоящем хърватинът носи екипа на френския Олимпик Лион. Той игра за английския Ливърпул между 2014-и 2020-а, като с мърсисайдци спечели титлата в Шампионскат лига през 2019 година и във Висшата лига през 2020 година.

След края на Мондиал 2022 Деян Ловрен се замеси в грозен скандал, казвайки: "Подиграваш ли ми се, смръдливецо?" (подробности четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес