Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чия звезда ще изгрее на Мондиал 2014?

25 април 2014, 14:20 часа • 4600 прочитания

С наближаването на световното първенство в Бразилия изданието thomsonsport.com направи списък на играчите, които се очаква да бъдат изгряващите звезди на турнира...

1. НЕЙМАР (БРАЗИЛИЯ) – Едно от най-горещите имена в световния футбол. Само на 21 години, Неймар е доказан голмайстор. Привличайки интереса на Барселона, Челси и Реал (Мадрид) той дава заявки да бъде звездата на Бразилия на световното първенство.

2. ХАВИЕР ЕРНАНДЕС (МЕКСИКО) – Той беше най-добрият играч на Мексико на турнира в Южна Африка. След един впечатляващ сезон във Висшата лига с Манчестър Юнайтед, Чичарито дава заявка да е една от звездите на турнира.

3. МАРКО РОЙС (ГЕРМАНИЯ) – След скорошната революция на младите германски играчи от световна класа, Ройс е още един такъв представител. С редовните си изяви за Борусия (Дортмунд) нападателят стана една от големите звезди на германския национален отбор.

4. ВИЛФРЕД ЗАХА (АНГЛИЯ) - След няколко зашеметяващи изпълнения за Кристъл Палас, роденото в Кот д’Ивоар крило беше възнаградено с повиквателна за мача на Англия срещу Швеция през ноември 2012 г. и с по-голям трансфер – в Манчестър Юнайтед през следващото лято. Възможно ли е той да бъде тайното оръжие на Рой Ходжсън в Бразилия?

5. КЕВИН СТРООТМАН (ХОЛАНДИЯ) – Той е силно изтъкнат дефанзивен полузащитник, който изпъкна в ПСВ (Айндховен). Представянето му в Ередивизи доведе до това, че той спечели редица почитатели, в това число и вниманието на сър Алекс Фъргюсън. След злополучната кампания на "оранжевите" на Евро 2012, 22-годишният играч стана титуляр в холандската единайсеторка и любимец на феновете, благодарение на спокойствието си при владението на топката.

6. КЕВИН ДЕ БРЮН (БЕЛГИЯ) - Младият белгиец е част от една много вълнуваща "реколта" от играчи в националния отбор на Белгия в момента, която включва Венсан Компани, Маруан Фелайни и Еден Азар. След няколко фантастични изпълнения за Вердер, където той беше под наем, роденият в Гент футболист се надява да впечатли клуба, който държи правата му – Челси, както и националния отбор на страната си в бъдеще.

7. СТЕФАН ЕЛ-ШААРАУИ (ИТАЛИЯ) – Младият нападател нахлу на сцената с Милан този сезон и вкара няколко важни гола в първия си пълен сезон за отбора. Заедно с партньора си в атаката на Италия Ел-Шаарауи може да се окаже реална заплаха за противниковите отбори в Бразилия това лято.

8. ИСКО (ИСПАНИЯ) – Яркият полузащитник впечатли с няколко изяви в Шампионска лига с екипа на Малага. Младокът е считан за един от най-големите млади таланти в Европа и е предопределен да се премести в голям европейски клуб в бъдеще.

9. ДЖЕЙМС РОДРИГЕС (КОЛУМБИЯ) – Силен, експлозивен нападател, който изпъкна в Порто. 21-годишният футболист е смятан за един от големите таланти от Южна Америка и ще бъде един от забележителните играчи на световното, след като Колумбия се класира на първата си Световна купа от 1998 г. насам.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес