Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Червен картон закопа Милан в дербито с Ювентус в Серия А (ВИДЕО)

22 октомври 2023, 23:44 часа • 2716 прочитания

Италианският гранд Ювентус успя да победи Милан с 1:0 като гост в голямото дерби от 9-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" играха повече от полувреме с човек повече на "Сан Сиро" и успяха да стигнат до победата с гол на Мануел Локатели в средата на втората част.

Ювентус победи Милан на "Сан Сиро"

Първата голова ситуация в мача се откри пред Оливие Жиру, чийто удар обаче бе спасен. По-късно Филип Костич и Адриен Рабио имаха положения пред вратата на "росонерите", но не се възползваха. В 40-ата минута дойде и повратният момент в мача - Малик Тиау фаулира съперник като последен в отбраната и бе изгонен.

Милан - Ювентус

Локатели носи победата на "бианконерите" срещу 10 "росонери"

Така Милан излезе с 10 човека след почивката в опит поне да съхрани равенството. Ювентус обаче се възползва от числовото си предимство и стигна до гол в 63-ата минута, когато италианският национал Локатели успя да прати топката в мрежата на "росонерите".

До края Юве запази преднината си и взе трите точки. В класирането Интер е лидер с 22 точки, следван от Милано, който има 21 пункта. Трета позиция заема "старата госпожа", която има 20 точки. В следващия кръг Милан гостува на Наполи, а Юве посреща Верона.

По-рано Рома измъкна трудна победа, а Моуриньо бе изгонен (ВИДЕО).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес