Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси вади 80 милиона евро за португалски национал

13 март 2023, 12:47 часа • 1852 прочитания

Челси възнамерява да предложи 80 милиона евро за правата на португалския национал Жоао Феликс. В момента нападателят играе на „Стамфорд Бридж“ като преотстъпен от Атлетико Мадрид, а „сините“ платиха 11 млн. евро за наема на офанзивния футболист. В договора между двата клуба обаче няма записана клауза за откупуването му.

Ръководството на Челси е много доволно от представянето на 23-годишния футболист в клуба. Той пристигна в тима през зимата, а вече убеди шефовете да го вземат за постоянно, като те са готови да извадят исканите от Атлетико 80 милиона евро за правата му. Откакто облече екипа на „сините“ той изигра 8 мача във всички турнири, в които е реализирал едно попадение. Очаква се лично собственикът на Челси Тод Боели да води преговорите за закупуването на нападателя. 

Жоао Феликс

Жоао Феликс бе закупен от Атлетико Мадрид през лятото на 2019 година. Тогава „дюшекчиите“ броиха 127 милиона евро на Бенфика, за да го привлекат. Младият нападател обаче така и не успя да впечатли треньора на „рохибланкос“ Диего Симеоне, въпреки че изигра 131 мача за Атлетико във всички турнири, в които се отчете с 34 гола и направи 18 асистенции.

Вчера Челси и Феликс победиха Лестър и го засилиха към Чемпиъншип.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес