Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси стартира преговори с ПСЖ за Неймар

16 февруари 2023, 12:18 часа • 2335 прочитания

Челси е стартирал преговори с ПСЖ за трансфер на една от звездите на французите Неймар. „Льо Паризиен“ съобщи днес, че лично собственикът на „сините“ Тод Боели е летял до Париж, за да води лично разговорите за привличането на бразилския нападател на „Стамфорд Бридж“. Както е известно през последните два трансферни прозореца Челси похарчи над половин милиард евро за нови футболисти, но тимът продължава да разочарова на терена.

Именно поради тази причина Боели иска да засили още повече конкуренцията в състава на Греъм Потър, най-вече в предни позиции. Американецът е на мнение, че на тима му липсва качествен голмайстор, който да бележи достатъчно попадения и по този начин отборът да печели точки.

Тод Боели

През последната година пък във Франция зачестиха информациите, че Неймар не се чувства добре в Пари Сен Жермен. Причината е, че той е в конфликт с новото спортно-техническо ръководство на клуба. Освен това бразилският национал се е скарал със своя съотборник в националния отбор и ПСЖ – Маркиньос. Това се е случило след поражението от Монако през уикенда.

Неймар пристигна в Париж през лятото на 2017-та от Барселона. Тогава френският клуб плати 220 милиона евро за правата на нападателя. До момента 31-годишният футболист има 172 мача за ПСЖ, в които е реализирал 117 гола и е направил 76 асистенции. Той има договор с клуба до лятото на 2025-та и няма да е лишено от логика, ако френския клуб опита да вземе възможно най-много пари за него, докато се намира в оптимална форма.

Междувременно стана ясно, че Лионел Меси се дърпа за нов договор с ПСЖ.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес