Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси се издъни срещу Норич и загуби шансове за още един трофей

04 май 2014, 21:18 часа • 9465 прочитания


Челси не успя да победи застрашения от изпадане Норич у дома. Двубоят на "Стамфорд бридж" завърши 0:0. За "канарчетата това бе първа точка от 22 март насам. Те бяха в серия от пет поредни загуби, но благодарение на равенството сега имат 33 точки и са само на 2 от спасителната 17-а позиция, но с мач повече от Съндърланд, който освен това е с 2 поредни домакинства и с точка от тях ще си гарантира оцеляването заради много по-добрата си голова разлика. Челси остава трети със 79 точки от 37 изиграни мача. Ман Сити и Ливърпул имат по 80 точки и са с мач по-малко от лондончани, така че хората на Моуриньо нямат шанс за върха.

Временният мениджър на Норич Нийл Адъмс направи три промени в състава, който бе разгромен на Олд Трафорд срещу Манчестър Юнайтед миналия уикенд. Алекс Тетей, Райън Бенет и Йохан Елмандер бяха титуляри. Жозе Моуриньо, показа че не търпи критики по свой адрес, като Еден Азар остана на пейката. Извън групата остана Сесар Аспиликуета. Демба Ба водеше атаката, а зад гърба му бяха Уилиян, Шюрле и Салах.

Норич трябваше да получи дузпа в 11-ата минута, но съдията Суорбрик си затвори очите за нарушение в наказателното поле срещу Олсон. Шведът стигна първи до топката и я бутна покрай Коул и Тери. И двамата играчи на "сините" фаулираха съперника, но реферът замълча.

Челси опитваше да атакува бързо, но рядко стигаше до удар във вратата. Норич се защитаваше стабилно. Трябваше да мине половин час, за да се стигне до първия добър шанс за гол за домакините. Шюрле получи топката отляво, навлезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл. Топката мина зад Руди, но удари страничната греда. Джонсън от Норич, който трябваше да смени екипа си и играеше известно време без име и номер, опита силен шут, но имаше рикошет и топката излезе в корнер.

В крайна сметка на почивката нямаше голове. Челси за пореден път не впечатли с играта си. За второто полувреме Моуриньо направи 2 промени - Давид Луис и Еден Азар влязоха в игра вместо Мохамед Салах и Франк Лампард. Смените веднага освежиха играта. Давид Луис разтресе гредата само 2 минути след паузата. Азар намери Иванович в наказателното поле, а той върна по-назад към бразилеца, който стреля добре, но топката срещна напречната греда.

Челси също видя, как претенциите им за дузпа са подминати от рефера Суорбрик. Иванович и Шюрле паднаха един след друг. Немецът бе съборен от Тетей, но съдията не реагира. По-интересното положение бе 2 минути след това. Еден Азар финтира трима в наказателното поле и чукна топката покрай Бенет преди да връхлети върху защитника. Първоначално изглеждаше, че това е явна дузпа, но съдията Суорбрик първо отсъди засада (за паса на Азар към Тери), а след това показа жълт картон на Азар. Повторенията показаха, че Бенет не докосва Азар, който връхлита върху него.

Челси буквално мачкаше съперника след паузата. След час игра, сините имаха 89% владение на топката през второто полувреме. Темпото бе доста по-високо, отколкото преди паузата.

В средата на втората част Норич направи невероятна контра и можеше да поведе. Снодграс бе изведен сам срещу Шварцър, но не си поведе добре топката и трябваше да стреля от малък ъгъл. Прекрасен шпагат на Кейхил обаче изби топката в корнер.

В добавеното време Норич можеше да спечели. След тъч топката стигна до Джонсън, който стреля с глава от чиста позиция, но вратаря Шварцър спаси.

Това бе първа спечелена точка от Норич, откакто Нийл Адъмс бе назначен на мястото на Крис Хютън. Тя оставя шансовете на Канарчетата за оцеляване живи, но само на теория.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес