Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси се бори здраво и изхвърли Дортмунд от Шампионска лига, Бенфика разгроми Брюж (ВИДЕО)

08 март 2023, 00:12 часа • 1613 прочитания

Челси се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като победи Борусия Дортмунд с 2:0 на своя „Стамфорд Бридж“. Първият мач между двата тима завърши при резултат 1:0 за „вестфалци“. Попаденията за лондончани реализираха Рахийм Стърлинг и Кай Хаверц, който се разписа от дузпа.

Двата тима започнаха много активно срещата, като създадоха по няколко добри положения за гол пред вратата на съперника, но до попадение така и не се стигна. В самия край на първата част Челси поведе. След подаване на Бен Чилуел топката стигна до Рахийм Стърлинг, който стреля, но ударът му бе отразен. Впоследствие той отново се озова с топка в крака и от близко разстояние не сгреши за 1:0.

Лондончани нанесоха втория си удар веднага след старта на второто полувреме. След подаване на Чилуел в пеналта Маруис Волф игра с ръка и съдията даде дузпа. Зад топката застана Кай Хаверц, който стреля в гредата. Наказателният удар обаче бе пребит, тъй като имаше футболисти на Дортмунд в пеналта. Хаверц отново се нагърби с изпълнението на дузпата, като този път не сгреши и оформи крайното 2:0, което прати Челси напред в турнира.

В друг мач от вечерта Бенфика смаза Клуб Брюж с 5:1 и с общ резултат 7:1 продължава напред в Шампионска лига. Португалците поведоха в 38-ата минута на срещата с гол на Рафаел Силва. Той се възползва от отлично центриране на Гонсало Рамос. Във втората минута на даденото от съдията продължение на първата част домакините удвоиха. Рамос получи добро подаване от Жоао Марио и след няколко финта стреля силно в мрежата на белгийците.

След почивката Бенфика продължи да диктува случващото се на терена, като реализира трети гол в 57-ата минута. Грималдо асистира към Рамос, който от точката за изпълнение на дузпа прати топката във вратата на тима от Брюж. Двайсетина минути преди последния съдийски сигнал „лисабонските орли“ реализираха за 4:0 след точно изпълнена дузпа от Жоао Марио. В 78-ата минута Нерес се разписа след подаване на Гонсалвеш за 5:0. Малко преди края на редовното време Брюж вкара почетно попадение дело на Бьорн Мейер.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес