Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси счупи британския трансферен рекорд, Юнайтед взе халф на Байерн

01 февруари 2023, 09:19 часа • 1703 прочитания

Английските грандове Челси и Манестър Юнайтед осъществиха входящи трансфери в последните часове на зимния трансферен прозорец. "Сините", които по-рано продадоха Жоржиньо на Арсенал, успяха да осъществят трансфера на Енцо Фернандес от Бенфика за 121 млн. евро.

Нов трансферен рекорд на Острова

Така Челси счупи британския рекорд за най-скъп трансфер. До момента най-големият британски трансфер бе на Джак Грийлиш, който бе привлечен от Манчестър Сити за 100 милиона. По-интересното е, че Бенфика привлече Фернандес за едва 10 млн., а сега го продаде на 12 пъти по-висока цена.

Трансферът на Енцо Фернандес в Челси

25% от трансферната сума ще отиде при бившия клуб на Енцо - Ривър Плейт. Любопитни са и условията по договора на Фернандес: той подписва с Челси за 8 години и половина - до лятото на 2031 година. Припомняме, че халфът вдигна световната титла с Аржентина през декември.

Енцо Фернандес

Фернандес се превърна в шестия най-скъп играч в историята. Той е осмото попълнение за Челси през януарския трансферен прозорец. Общо клубът, при новите собственици, водени от Тод Боули, вече е осъществил 16 трансфера.

Манчестър Юнайтед привлече Забитцер

Докато Челси финализираше трансфера на Фернандес, Манчестър Юнайтед успя да договори привличането на халфа на Байерн Мюнхен Марсел Забицер. Австрийският национал ще играе на "Олд Трафорд" под наем до края на сезона

Бившият капитан на РБ Лайпциг записа общо 54 мача за Байерн след трансфера си на “Алианц Арена” през 2021 година, но не успя да се утвърди като титуляр. Забицер има 68 мача за националния отбор на Австрия.

Трансферът на Забицер навярно е продиктуван от тежката контузия на един от основните играчи на Манчестър Юнайтед.

Марсел Забицер и Дайо Упамекано

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес