Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чеферин отряза руските клубове: Докато войната тече, трудно нещо ще се промени

06 април 2023, 10:19 часа • 903 прочитания

Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че много трудно руските клубове ще получат отново право да се състезават в евротурнирите, докато войната в Украйна продължава. Словенецът говори по темата на Конгреса на централата в Лисабон, на който той бе избран за нов, трети мандат.

Словенецът също така бе категоричен, че трябва да бъдат взети по-строги мерки в борбата с расизма по стадионите. Както е известно напоследък доста световни звезди станаха обект на подобни обиди, между които Винисиус Жуниор и Ромелу Лукаку. Според Чеферин е назрял момента „някои хора да бъдат изправени пред съда“.

Ромелу Лукаку

„Моето лично мнение е, че докато войната в Украйна не бъде спряна, е много трудно нещо да се промени. Може би е време да се предприемат по-строги мерки срещу расизма. Може би е време да изправим някои хора в съда. За съжаление, някои хора все още не са разбрали тази концепция, че футболът е обединяващ спорт, поради което ще трябва да преосмислим нашия подход".

"В сътрудничество с федерациите и клубовете ще трябва да се справяме с нарушителите по-ефективно, когато играч е подложен на расистки, хомофобски или сексистки обиди по време на състезания под егидата на УЕФА“, каза Чеферин.

Българка пък получи престижен наряд от УЕФА за финали на Европейско.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес