Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бъдещето на Ди Мария в Юве под въпрос, крилото не оправдава заплатата си

06 февруари 2023, 11:47 часа • 857 прочитания

Бъдещето на Анхел ди Мария в Ювентус е под сериозна въпросителна. Крилото, което вдигна световната титла с Аржентина на Мондиала в Катар, пристигна в Торино през лятото, след като договорът му с ПСЖ изтече и не бе подновен. Италианците подписаха с него на драго сърце, но за момента той не оправдава заплатата си.

Офанзивният футболист се разписва срещу 7 милиона евро на година. Той обаче е далеч от формата, която демонстрира при френския шампион. От началото на кампанията Ди Мария е изиграл 16 мача във всички турнири за тима на Масимилиано Алегри. В тях той е реализирал едва 3 попадения. Крилото обаче се е отчел с пет асистенции. Въпреки това феновете и ръководството на клуба очакват много повече от него.

Масимилиано Алегри

Договорът на 34-годишния футболист с Ювентус е до лятото на 2023-та. Самият той иска да остане в Торино поне още един сезон, но това не е сигурно. Причината е, че заради слабото му представяне шефовете на „старата госпожа“ сериозно обмислят дали да му предложат нов контракт. Възможно е, ако не подобри играта си, той да получи оферта да поднови договора си, но при доста занижени финансови условия.

Ди Мария също така си навлече гнева на треньора Масимилиано Алегри по време на мача с Лацио миналата седмица.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес