Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бундестимът среща Балканската реалност: Условията в Босна хвърлиха германците в културен шок (ВИДЕО)

11 октомври 2024, 18:00 часа • 868 прочитания

Германците останаха шокирани от скромната съблекалня на стадион "Билино поле" в Зеница, където тази вечер Босна и Херцеговина приема Германия в мач от Лигата на нациите. Отборът на Босна попадна сред най-добрите в Европа по време на престоя на Ивайло Петев начело, с когото спечели промоция в Дивизия А на престижния турнир.

Германците останаха шокирани от "окаяния" вид на стадиона в Босна

Въпреки че стадионът отговаря на основните изисквания на УЕФА, бундестима беше посрещнат с изненада при пристигането си - скромна и остаряла съблекалня, която привлече вниманието на германските медии. RTL засне кадри от съблекалнята, описвайки я като далеч под стандартите, очаквани за такова международно събитие. Оборудването и съоръженията липсват, а стадионът се нуждае от основен ремонт, за да отговори на изискванията на тези престижни срещи. Въпреки тези скромни условия стадионът е бил домакин на множество национални отбори и значими футболни събития.

По време на вчерашната пресконференция голяма част от въпросите бяха свързани именно със състоянието на съоръжението и помещенията в него. Германските журналисти не скриха удивлението си от малките съблекални и окаяното състояние на душовете. Наставникът на Германия Юлиан Нагелсман подходи саркастично към ситуацията, като заяви че състоянието на баните не го притесняват, тъй като той няма да ги използва след мача. 

В предни кръг на Лигата на нациите Нидерландия и Германия сътвориха истинско зрелище в Амстердам.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес