Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британски фен загуби живота си след мач от Чемпиъншип

07 март 2023, 10:27 часа • 597 прочитания

Привърженик на английския футболен клуб от Чемпиъншип Блекпул почина след съботния мач с Бърнли. 55-годишният запалянко Тони Джонсън беше намерен в окаяно състояние със сериозни наранявания на главата, получени вследствие на масов бой пред бар по крайбрежието на северозападния град от Острова.

"ФК Блекпул е дълбоко натъжен да научи за новината, че Тони Джонсън трагично загуби живота си", се казва в изявление на клуба. Втородивизионният тим предостави отворена книга за съболезнования на стадион „Блумфийлд Роуд“, "давайки възможност на феновете да изразят уважението си към Тони".

От ръководството на британския отбор обявиха кампания за събиране на средства в помощ на семейство Джонсън. Бяха положени и цветя пред статуята на Мортенсен зад северната трибуна. Следователите по случая призовават за информация около инцидента и всякакви записи от мобилен телефон, видеонаблюдение или видеорегистратор, съобщи Ройтерс.

ОЩЕ: Филм на ужасите: Фенове замерят футболисти с пиратки, бутилки и нож (ВИДЕО)

Полицията в Ланкашир съобщи, че 33-годишен мъж от Бърнли е бил арестуван на местопроизшествието по подозрение за побоя и оттогава е бил освободен под гаранция в очакване на допълнителни разследвания.

 

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес