Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бразилия се разправи лесно с Мексико на Световното по футбол

02 юли 2018, 18:55 часа • 6938 прочитания

Умно и уверено. По този начин Бразилия се класира за 1/4-финалите на Световното първенство по футбол в Бразилия, след като стигна до сравнително лесна победа с 2:0 над американския си съперник Мексико в мач от осминафиналите.

За пореден път възпитаниците на Тите проведоха перфектен мач, в който привидно оставяха съперника да води играта, но успяха да стигна до два гола през второто полувреме и спечели комфортно сблъсъка си.

Звездата на "селесао" Неймар пръв се разписа в 50', възползвайки се от перфектен пас на Вилиан. В 88' пък той асистира на резервата Фирмино за крайното 2:0 и Бразилия продължи уверено напред.

Мексико за пореден път не успя да премине фазата на осминафиналите, а в 4-и пореден двубой "Лос Три" не съумя да отбележи гол срещу Бразилия.

В следващата фаза Бразилия се изправя срещу победителя в сблъсъка Белгия - Япония. Единствената лоша новина в мача за "селесао" беше фактът, че Каземиро получи втори жълт картон и няма да играе в предстоящата среща от четвъртфиналите. Подробности от Бразилия - Мексико четете в SPORTLIVE.BG.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес