Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борусия Дортмунд пречупи ПСЖ след ново шоу на Холанд в Шампионска лига

18 февруари 2020, 00:32 часа • 4343 прочитания

Немският гранд Борусия Дортмунд успя да победи френския шампион Пари Сен Жермен с 2:1 в първи мач от осминафиналите на Шампионска лига. Двубоят на "Сигнал Идуна Парк" вървеше без попадения до средата на втората част, когато и двата отбора се развихриха. 

Новата звезда на "жълто-черните" Ерлинг Холанд отново впечатли, като вкара и двете попадения за своя отбор, а голът за гостите от Париж бе дело на завърналия се от контузия Неймар. 

Блестящата форма на Холанд го изравни с лидера при голмайсторите в турнира - Робърт Левандовски, като и двамата имат по 10 попадения.

Пълни подробности от срещата може да прочетете в този материал на SportLive.bg

До последно имаше въпросителни дали звездата на парижани - Неймар, ще вземе участие. Томас Тухел обаче го включи в групата и заяви, че е напълно готов за сблъсъците. Отсъстващи за домакините са за Марко Ройс и Юлиан Брант.

Борусия се промъкна в плейофите на турнира, докато ПСЖ с високо вдигната глава се разправи с Реал, Брюж и Галатасарай. Веднага след жребия за осминафиналите шансовете на Борусия бяха доста по-малки, отколкото сега. Разбира се - през декември те още не бяха купили Ерлинг Холанд, а сега той е в Дортмунд и започна да чупи рекорди. Сега "жълто-черните" са надградили. Огромна роля за това изигра възхитителният Ерлинг Холанд. Норвежецът вкара осем гола за РБ Залцбург в груповата фаза на турнира и сега е готов да подобри показателите си. След преминаването на "Сигнал Идуна Парк" Холанд вкара 9 гола и направи 1 асистенция в шест мача.

 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес