Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борусия Дортмунд излъга Челси в мач с куп положения (ВИДЕО)

15 февруари 2023, 23:10 часа • 2471 прочитания

Борусия Дортмунд постигна минимален успех над Челси с 1:0 като домакин в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Единственото попадение в двубоя отбеляза Карим Адейеми в 63-ата минута, въпреки че футболистите на Греъм Потър определено имаха повече чисти положения.

Мачът започна с атаки от двете страни. В 17-ата минута Тиаго Силва отбеляза след статично положение, но голът бе правилно отменен, тъй като бразилецът игра с ръка. Последваха опасности и пред двете врати, Феликс нацели горната греда,  но до точен удар така и не се стигна през първата част. 

Феликс

Второто полувреме определено бе по-интересно. Челси търсеше попадението по-усилено, но в 63-ата минута след шеметна контраатака Карим Адейеми изведе "черно-жълтите" напред в резултата, преминавайки елегантно през Кепа. В 78-ата минута пред лондончани се откри страхотна възможност да възстановят равенството, след като Калиду Кулибали отправи силен удар, но стражът Кобел отклони, а Емре Джан се намеси на голлинията, за да изчисти топката.

Натискът на "сините" се усилваше, а футболистите на Един Терзич все по-често накъсваха играта с нарушения. В самия край на редовното време се стигна и до спречкване между играчи на двата тима, но реферът Хесус Хил Мансано успокои страстите. В края на двубоя швейцарският страж на Борусия отново показа страхотен рефлекс, спасявайки шут на Енцо Фернандес, за да запази резултата 1:0.

С днешната си загуба Челси вече в 4 поредни срещи не може да достигне до успеха. За лондончани предстои сблъсък със Саутхемптън. Дортмунд от своя страна домакинства на Херта Берлин в следващия кръг от Бундеслигата

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес