Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивша звезда на Барселона копнее за завръщане в клуба, но Ханзи Флик му затваря вратата

26 август 2024, 14:22 часа • 632 прочитания

По-рано този месец се появи информация, че бившата суперзвезда на Барселона Неймар има желание да се завърне в клуба, който напусна преди седем години, за да се присъедини към ПСЖ. Бразилският маестро, който в момента се подвизава в Саудитска Арабия с отбора на Ал Хилал, беше свързван със завръщане на "Камп Ноу" и през миналото лято и се твърдеше, че той би желал да се върне в клуба и през тази година.

Неймар настоява за втори шанс в Барселона

Всъщност сега според Жерар Ромеро Неймар се е предложил на каталунците по-рано този месец. 32-годишната суперзвезда е проучил възможността да се завърне в Барса през това лято, предвид търсенето на ново ляво крило от страна на клуба. След като се разминаха с приоритетната цел Нико Уилямс, каталунците търсят надалеч и надлъж човек за тази позиция.

Ханзи Флик спира завръщането на Неймар в Барселона

Неймар се опитал да се възползва максимално от тази ситуация и се предложил на клуба. Според Ромеро обаче наставникът на Барса Ханзи Флик е отказал идеята още в зародиш, тъй като не е искал Неймар в своя проект. Немският тактик не гледал благоприятно на завръщането на бразилеца и бързо отхвърлил възможността.

Неймар

Интересното е, че това не е първият път, в който Неймар настоява да се завърне в Барселона, след като напусна в посока ПСЖ през 2017 г. Говореше се и за евентуално завръщане през 2023 г. Но най-близко до завръщането му беше през 2020 г., когато Барселона предлагаше 110 млн. евро плюс множество играчи на ПСЖ за подписа му, но сделката пропадна, тъй като френският клуб настояваше за 130 млн. евро. Трансферът на Неймар в посока ПСЖ бе един от най-обсъжданите някога, но вижте дали попада в класацията на най-големите трансферни провали във футболната история.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес