Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Битката за Европа: Италия излиза срещу Англия на "Уембли"

11 юли 2021, 18:20 часа • 2974 прочитания

Европейското първенство по футбол бе едно от най-дългоочакваните събития за тази година, още повече, след като бе отложено с година поради епидемията от коронавирус. Началото на турнира бе сложено на 11 юни в Рим, а един месец измина сякаш неусетно, за да дойде моментът, в който е ред на грандиозния финал.

50 мача и безброй емоции по-късно - един от отборите, които сложиха началото на Евро 2020, ще участват и в последната битка. Разбира се, става въпрос за Италия, която впечатли с представянето си и с възможността да съхранява и използва два облика - атакуващ и атрактивен, както и дефанзивен и практичен. "Скуадра адзура" продължава и умопомрачителната си серия без поражение, като тя вече възлиза на цели 33 двубоя. Рекорди и постижения обаче остават на заден план, тъй като в момента мислите на всички в страната са насочени към едно – трофеят.

Той обаче ще бъде спечелен изключително трудно, тъй като отсреща стои Англия, която е зажадняла от години за този трофей и не само, че не го е печелила никога, но и дори няма записано участие във финалната среща. "Трите лъва" се представиха противоречиво на Евро 2020, но показаха способностите си в най-важните моменти и използваха точно толкова, колкото бе необходимо. Те имат и предимство, тъй като изиграха само един мач далеч от дома - четвъртфинала срещу Украйна. Във всички останали бяха домакини, което им спести хиляди километри в път и им осигури безценна подкрепа от трибуните. А тя ще е на линия и за големия финал, тъй като той ще се проведе на митичния "Уембли" в Лондон.

Букмейкърите са категорични в очакванията си за този двубой - считат Англия за фаворит. По-големите букмейкърски къщи дават коефициент между 2.50 и 2.70 за победа на англичаните, докато шансовете за победа на италианците е между 3.30 и 3.10. В същото време равенството (в редовното време) е между 2.90 и 3.10. За спечелването на трофея пък Англия получава 1.80 коефициент, докато Италия - 2.00.

Мачът между Италия и Англия ще стартира в 22:00 часа българско време, като ще бъде излъчен по БНТ 1, Нова телевизия, както и БНТ 3 и Диема Спорт 3.

Всичко най-интересно преди, по време и след решителния сблъсък за европейската титла можете да намерите и на Sportlive.bg.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес