Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Биеш ПСЖ, губиш от Гладбах: Байерн може да падне от върха в Германия (ВИДЕО)

18 февруари 2023, 18:28 часа • 1483 прочитания

Байерн Мюнхен загуби с 2:3 като гост срещу Борусия Мьонхенгладбах в дербито на 21-ия кръг от Бундеслигата. Йонас Хофман изигра феноменален мач за "жребците", като взе участие и в трите попадения. Той отбеляза второто, а за останалите асистира на Щиндл и Тюрам. За Байерн се разписаха Чупо-Мотинг и Матиас Тел.

Баварците започнаха силно двубоя, но в 8-ата минута Упамекано получи директен червен картон, тъй като бе последен човек в отбраната и фаулира Плеа на границата на наказателното поле. Малко по-късно домакините поведоха с гол на Щиндл след заучено изпълнение на пряк свободен удар. Двата отбора си размениха по няколко опасни атаки, а Чупо-Мотинг изравни в 35-ата минута. 

ОЩЕ: Байерн преподписва с основен спонсор, прибира 130 милиона евро

Мотинг Байерн Мюнхен

В началото на втората част Кимих пропусна да изведе Байерн напред в резултата, но Хофман бе безпощаден за разлика от своя сънародник. В 56-ата минута 30-годишното крило завърши красива комбинация между него и Плеа с прецизен удар, за да направи резултата 2:1. В последвалата атака мощен шут на Крамер от границата на наказателното поле срещна напречната греда.

Сане, Кансело и Дейвис пропиляха нови възможности за баварците, а появилият се като резерва Тюрам отбеляза третото попадение за домакините. Тел оформи крайното 3:2. Момчетата на Даниел Фарке, който се насочи към съблекалните още преди да свърши мача, се изкачиха на осмото място. Байерн от своя страна все още е на върха, но в утрешния ден преследвачът в класирането Унион Берлин домакинства на Шалке и при евентуален успех ще свали настоящия лидер от върха.

ОЩЕ: Байерн излъга ПСЖ насред Париж (ВИДЕО)

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес