Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов май си остава закотвен на Крейвън Котидж

17 януари 2014, 14:38 часа • 27069 прочитания

Много спекулации се изписаха на Острова относно възможен трансфер на Димитър Бербатов от страна на „Арсенал“ или „Тотнъм“ през последните седмици. Като основен претендент се изтъкваше тимът на Арсен Венгер, но явно той не мисли така и за пореден път го подчертава преди двубоя между „топчиите“ и „котиджърс“ в събота. Това ще е изключително важен мач и за двата тима – „Арсенал“ е „захапал“ първата позиция като бясно куче и не я пуска, а „Фулъм“ агонизира и с неистови мъки се опитва да остане в елита.

Въпреки своите адмирации към таланта на Бербатов, Венгер даде да се разбере, че в момента бившият ни национал не е атрактивен за него.

„Да, аз харесвам Бербатов като играч, но нямам намерение за момента да го привличам в „Арсенал“, коментира френският специалист, цитиран от изданието Goal.

Още през октомври се появи информация, че Венгер е решил да предложи договор на българина до лятото на 2016г., но сега явно е променил решението си.

„Има моменти, в които си мислиш нещо и такива, в които действаш публично. Приемайте тези ми думи както желаете“, добавя Венгер.

В момента „Арсенал“ е на първа позиция във Висшата лига с актив от 48т., следван плътно от „Сити“ и „Челси“ съответно с 47т. и 46т. Четвърти са „Ливърпул“ с 42т. Борбата за първите четири места през този сезон е убийствена, а на този фон „Фулъм“ е на две позиции преди зоната на изпадащите, но така и не успява да направи разликата в точките между себе си и изпадащите по-голяма. С оглед на представянето им до момента е нужно чудо в събота да не попаднат отново в дъното.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес