Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бенфика разплака Брюж и докосва 1/4-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)

15 февруари 2023, 23:56 часа • 1770 прочитания

Португалският футболен гранд Бенфика успя да победи Брюж с 0:2 като гост в първата среща от 1/8-финалите на Шампионска лига. "Орлите" отбелязаха два гола през второто полувреме, които ги доближиха до класиране за четвъртфиналната фаза на надпреварата.

Брюж започна силно двубоя и още в петата минута Таджън Бюканън изпусна превъзходен шанс да вкара. След 25-ата минута Бенфика се "отпуши" и започна да създава голови ситуации, като Антонио Силва, Гонзало Рамош и Рафа Силва изпуснаха добри възможности.

Брюж - Бенфика

В края на полувремето Денис Одой пък успя да вкара топката в мрежата на Бенфика, но попадението бе отменено от ВАР заради засада. След почивката пък гостите получиха правото да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Жоао Марио.

В 88-ата минута Брюж понесе и нов удар, след като Давид Нереш успя да отбележи втори гол във вратата му. Няколко минути по-късно Нереш пак се разписа в мрежата на домакините, но попадението бе отменено заради наличието на засада.

Video edited on Kapwing

Така Бенфика взе много ценен аванс от два гола преди реванша в Португалия, който ще се състои на 7 март. Брюж, който за пръв път стига елиминациите на Шампионска лига, ще има много трудната задача да търси обрат на португалска земя.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес