Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Белгия най-после показа какво може на Евро 2016

18 юни 2016, 17:51 часа • 1521 прочитания

Белгийският национален отбор се развихри най-накрая на Европейското първенство по футбол и изля цялата си мощ през второто полувреме на втория си двубой срещу Ейре. "Червените дяволи" сразиха опонента си с 3:0 и все пак напомниха за себе си в турнира, след като бяха разкъсани от критики заради слабото си представяне в предишния мач срещу Италия.

Ромелу Лукаку - един от най-слабите и най-подиграваните срещу "Скуадра адзура" - реализира два гола за успеха на тима си. И двете му попадения дойдоха след пробиви отдясно и пасове - първо на Кевин де Бройне в 48-а минута за 1:0, а след това на Еден Азар в 70-ата.

Лукаку изигра и двете положения като голям нападател, като какъвто не се прояви срещу Италия, а между неговите голове с глава в 64-ата минута се разписа Аксел Витсел след центриране на направилия отлично впечатление десен бек Тома Муние.

Белгия вече има 3 точки в актива си и излезе на второ място в групата, докато Ейре е последен с 1 пункт - толкова е активът и на Швеция, но "Тре кронур" са с по-добра голова разлика. Лидер е Италия с пълен актив от 6 точки.

Следете на живо с картина двубоя Белгия - Ейре в Sportlive.bg

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес