Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бекъм ще строи третия най-голям стадион в САЩ

25 март 2014, 13:22 часа • 7079 прочитания

Дейвид Бекъм ще строи стадион в Маями. На съоръжението ще се играят мачове от МСЛ на САЩ. Стадионът ще бъде с капацитет от 25 хил. седящи места и макар това да не изглежда впечатляващо, ще бъде третият по големина в САЩ изцяло за футбол. Според плановете на него ще се играят поне по 17 мача от лигата на сезон.

Съоръжението ще е ултрамодерно и ще е част от цял спортен комплекс - с магазини, ресторанти и дори нощни заведения. Все още не е известно какво име ще носи стадионът.

"Маями е град изпълнен с живот и страст. Знам, че е готов за футбол и вярвам, че проектът ще бъде успешен", заяви самият Бекъм.

Англичанинът не смята да търси публично финансиране, а ще разчита на собствени средства и помощ от партньори. Все пак той ще ползва преференции от местните власти, тъй като стадионът ще бъде в полза на обществеността.

Проектът обаче не среща само подкрепа. Спортният обект ще се намира край пристанището и собствениците на корабни терминали и яхти не смятат, че мястото му е там. Опасенията са, че трафикът ще се утежни и ще създаде затруднения.

"Ще се справим с всички трудности и критиките скоро ще спрат. Не искам да влизам с конфликт с местните. Тук съм, за да помогна за развитието на района"', обеща Бекъм.

В най-скоро време той и съдружниците му ще представят официален проект и тогава ще стане ясно кога ще стартира евентуалният строеж.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес