Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бекъм: Исках да приключа кариерата си в Манчестър

29 ноември 2013, 14:05 часа • 15585 прочитания

38-годишният Дейвид Бекъм сподели в радио шоу, че винаги е искал да завърши кариерата си на „Олд Трафърд“. Любимият му гол пък бил далечният му шут срещу „Уимбълдън“ през 1996г.

По думите му нито престоят в „Реал Мадрид“, нито изявите му в „Милан“, „Л.А. Галакси“, както и краткия му завършек с активния футбол в „ПСЖ“ през тази година, са били толкова хубави, колкото времето на играта му за „червените дяволи“.

В сутрешното радио шоу на Absolute Radio, на въпрос на Кристиан О‘Конъл относно мечтите му в професионално отношение като тийнейджър, Бекъм отговаря така: „Никога не съм предполагал какво ще направя в следващите години и на какви места ще играя. Сигурно ако не бях постигнал такива успехи, щях да съм разочарован от себе си, защото винаги си поставям все по-големи цели. Когато обаче бях на 17 години, всичко, което исках е да остана в „Юнайтед“ завинаги, което няма нищо общо с престоя ми в другите европейски грандове“.

Бекъм си спомня също за Ерик Кантона и колосалния си шут от средата на игрището срещу „Уимбълдън“ през 1996г., като за последвалия гол се говори с години.

Любимият ми гол е този срещу „Уимбълдън“, знаете, всички говореха за това и за историята около него. Да отбележиш обаче по този начин... споменах го във филма и в книгата си – беше много важно за мен и за кариерата ми, но аз бях по-впечатлен от факта, че след попадението Ерик Кантона се приближи и каза: „Добро попадение“.  Ерик беше мълчалив човек и се изказваше с няколко думи. Когато искаше да ти каже нещо, то ти бе ясно, че ще е важно. Да чуеш обаче нещо подобно от Кантона си беше много, защото за юношите той бе като герой – виждахме го всеки ден и за всички нас бе герой“, споделя Бекъм.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес