Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона с труден успех над Кадис, Педри и Торес измъкнаха каталунците (ВИДЕО)

20 август 2023, 22:33 часа • 1517 прочитания

Барселона постигна труден успех над Кадис с 2:0 на Олимпийския стадион "Луис Компанис" в двубой от втория кръг на Ла Лига. В домакинския си дебют на това съоръжения каталунците имаха късмет, тъй като съперникът им пропусна няколко чисти положения, а точни за селекцията на Шави бяха Педри и Феран Торес.

Опасни положения едва след 30-ата минута

Първите 30 минути преминаха под териториалното надмощие на "лос кулес". До чисти ситуации обаче не се стигна. В 35-ата минута Кунде опропасти прекрасна възможност за домакините, а със същото отговори Рожер, който излезе очи в очи с Тер Стеген. След почивката опасен удар на Ромеу бе блокиран.

В ДРУГ МАЧ ОТ ЛА ЛИГА: Блестящ Белингам сътвори скъпоценен обрат за Реал Мадрид (ВИДЕО)

Кадис пропуска, Барса бележи

Малко по-късно Алкарас от Кадис се отчете с фрапантен пропуск, а Гави нацели напречната греда на отсрещната врата. Хубави атаки имаше и в двете половини, но в 82-рата минута Педри успокои страстите. Младият испанец се възползва от превъзходна асистенция на новия си съотборник Илкай Гюнодоган. 

Феран Торес оформи крайното 2:0

В добавеното време на сблъсъка паднаха две попадения. Това на Ансу Фати обаче беше отменено заради засада. За щастие на каталунците, Феран Торес нямаше същата съдба и оформи крайното 2:0. Така Барселона записа първия си успех през новия сезон, след като в първия кръг допусна грешка (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес