Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона попиля Реал Мадрид насред "Бернабеу" в Ел Класико

26 октомври 2024, 23:52 часа • 1400 прочитания

Испанският колос Барселона буквално попиля Реал Мадрид в Ел Класико, побеждавайки "кралете" с 4:0 като гост в голямото дерби от 11-ия кръг на Ла Лига. На "Бернабеу" каталунците изиграха много силен мач в тактическо отношение, докато големите звезди на "лос бланкос" бяха тотално неузнаваеми.

Барселона разгроми Реал Мадрид в Ла Лига

Един от най-слабите играчи на терена бе Килиан Мбапе, който в няколко ситуации бе хванат в засада. Френският нападател направи куп пропуски пред противниковата врата, а сред незабележимите звезди на Реал бе и Джуд Белингам, който бе поставен да играе на десния фланг.

Първото полувреме не предложи попадения, макар и да имаше изобилие от ситуации за гол и пред двете врати. В 30-ата минута Мбапе вкара топката в мрежата на Барса, но попадението бе отменено от ВАР заради засада. На почивката Ханзи Флик включи в игра Френки де Йонг на мястото на Фермин Лопес.

Реал Мадрид - Барселона

Каталунците вкараха 4 гола за 30 минути

Високата преса на Барса, придружена с високо изнесена отбрана, продължи да дава резултат на терена. Каталунците откриха резултата в 54-ата минута, когато 21-годишният Марк Касадо разсече отбраната на Реал с превъзходен извеждащ пас за Роберт Левандовски, който излезе очи в очи с Андрий Лунин и отбеляза.

Само две минути по-късно Алехандро Балде центрира от левия фланг, а Левандовски се извиси над защитниците на Реал, за да отбележи втори гол с глава. В следващите минути Реал така и не успя да се отърси от шока, а Левандовски дори можеше да вкара хеттрик, след като не успя да вкара от чиста позиция, уцелвайки греда.

Барса дръпна на Реал с 6 точки

В 77-ата минута Рафиня изведе Ламин Ямал, а той вкара трети гол за каталунците. Само седем минути по-късно и Рафиня успя да се разпише, за да направи кошмара за домакините пълен. Така Барселона вече е лидер в Ла Лига с актив от 30 точки - с шест повече от Реал, който е втори.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес