Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона отново съкруши Реал Мадрид на "Бернабеу"

02 март 2019, 23:50 часа • 8059 прочитания

Само няколко дни след тежкото поражение на Реал Мадрид от Барселона с 0:3, каталунците триумфираха и в последното "Ел Класико" за сезона. Отборът на Ернесто Валверде победи с 1:0 големия си съперник, а единственото попадение отбеляза Иван Ракитич през първата част.

Подобно и на двубоя за Купата в сряда - Реал имаше немалко възможности, но отново липсата на точност в завършващата част от атаката лиши мадридчани от попадение. Разликата между двата отбора вече е 12 точки в Ла Лига и изглежда, че Реал ще трябва да спасява сезона си в Шампионска лига.

След победата днес Барселона записа своя 96-и успех над големия враг във всички турнири и вече има превес в общите битки. Освен това за първи път в историята каталунците печеля 4 последователни дербита с Реал.

Повече подробности за двубоя може да видите в Sportlive.bg.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Положението на "белия балет"е не е обнадеждаващо. Реал Мадрид изигра много добър двубой срещу Барселона, но допусна тежко поражение с 0:3, и то след 3 точни удара на каталунците. "Кралете" записаха 2 загуби и равенство в мачовете си срещу Барселона до момента, а изгледите за успех днес не са големи.

Срещата е на "Сантиаго Бернабеу", където каталунците се чувстват изключително уверени. Барселона спечели 4 от последните 5 битки в столицата на Испания, докато Реал Мадрид има едва 4 победи в последните 10 години у дома срещу големия си съперник.

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес