Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона опитва да изпревари Реал Мадрид за звезда на Байерн Мюнхен

17 октомври 2024, 16:48 часа • 453 прочитания

Испанският колос Барселона ще опита да надцака големия си конкурент Реал Мадрид в надпреварата за подписа на Алфонсо Дейвис от Байерн Мюнхен. Левият бек се намира в последната година от своя контракт на "Алианц Арена", а от 1-ви януари е свободен да подпише предварителен договор с друг клуб.

Барселона иска Алфонсо Дейвис

Испанският журналист Фернандо Поло съобщава, че Барселона проявява интерес към Дейвис, който в последните месеци е усилено свързван с трансфер в Реал Мадрид. 23-годишният канадец отказва да преподпише с Байерн Мюнхен и със сигурност ще напусне немския клуб.

Алфонсо Дейвис

По-рано имаше информации, че Дейвис е готов да премине в Реал Мадрид, но изглежда, че сега има и втора опция в Испания в лицето на Барселона. Интерес към крайния бранител на баварците проявяват и клубове от английската Висша лига, но фаворити остават двата испански гранда.

Алфонсо Дейвис има осем мача през този сезон и една асистенция. Той е поливалентен футболист, като може да играе на различни позиции на терена - не само като ляв бек, но и като ляво крило, в средата на терена, дори като нападател, каквато роля е получавал в националния отбор на Канада.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес