Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барса загуби важен футболист за битките с Реал и Юнайтед

31 януари 2023, 13:09 часа • 1343 прочитания

Барселона понесе тежък удар преди битките в Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. Причината е, че треньорът на каталунците Шави Ернандес няма да може да разчита на един от най-добре представящите се играчи през този сезон – Усман Дембеле. Крилото получи контузия по време на двубоя с Жирона и ще се възстановява поне пет седмици.

Веднага след двубоя на Дембеле са направени обстойни медицински прегледи, които са показали, че той има сериозна контузия в лявото бедро. Това означава, че той ще трябва да почива минимум един месец. По този начин той ще пропусне двата мача с Манчестър Юнайтед в Лига Европа, както и дербито с Реал Мадрид. Двубоите с „червените дяволи“ са насрочени за 16 и 23 февруари, докато първото издание на Ел Класико в полуфиналите на Купата на Краля ще е в края на февруари, а реваншът ще е в началото на март.

От началото на настоящия сезон Дембеле е един от основните играчи в състава на Барселона, като до момента е изиграл 28 мача във всички турнири, в които се е отчел с 8 гола и 7 асистенции.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес