Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн завоюва и световната клубна титла

22 декември 2013, 10:55 часа • 15630 прочитания

Европейският клубен "Байерн Мюнхен" се наложи над Раджа Казабланка с 2:0 във финалния мач на Световното клубно първенство. Баварците вкараха и двата гола през първото полувреме, като бразилският защитник Данте вкара първото попадение още в 7-ата минута, а второто бе дело на испанския халф Тиаго Алкантара в 22-ата, предаде БГНЕС.

Двубоят се игра в най-големия марокански град Казабланка. В мача за третото място Атлетико Минейро победи Гуанджоу с 3:2. За най-добър играч в турнира бе определен Франк Рибери, който е претендент и за "Златната топка" на ФИФА. Французинът ще научи на 13 януари дали се е преборил за отличието с Лео Меси и Кристиано Роналдо.

"Байерн" завоюва пети трофей за 2013 г., след успехите си в Шампионската лига, Суперкупата на Европа, Бундеслигата и Купата на Германия. Треньорът на германците Пеп Гуардиола пък печели клубния шампионат за трети път. По-рано той стори това с отбора на "Барселона" през 2009 и 2011 г.

Световното клубно първенство се провежда от 2000 г. под егидата на ФИФА. В него участват най-добрите представители на континенталните футболни конфедерации.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес