Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн подписа с първото си лятно попълнение

13 април 2023, 10:30 часа • 1181 прочитания

Байерн Мюнхен подписа договор с първото си лятно попълнение. Става въпрос за полузащитника на РБ Лайпциг Конрад Лаймер. Според германският вестник „Билд“ контрактът между баварците и австриеца вече е парафиран, като той ще се присъедини към тима на Томас Тухел на 1 юли.

25-годишният Лаймер ще пристигне на „Алианц Арена“ като свободен агент, след като договорът му с РБ Лайпциг изтече. Той имаше предложение да го поднови, но отказа, за да премине в Байерн. Германският хегемон отдавна следи халфа, като през миналото лято опита да го привлече срещу 20 милиона евро, но тогава „биковете“ отказаха офертата.

Томас Тухел Оливер Кан Хасан Салихамиджич

Сега Лаймер идва без пари в Байерн, като договорът му с клуба е до лятото на 2027-ма. През този сезон австрийският полузащитник има на сметката си общо 20 мача за РБ Лайпциг във всички турнири. В тях той е отбелязал две попадения и е направил една асистенция. Той е оценен на 30 милиона евро.

Вчера пък стана ясно, че президентът на Байерн Оливер Кан е чел сериозно конско на играчите след загубата от Манчестър Сити.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес