Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн не пожали Хамбургер, интригата остава за последния кръг на Бундеслигата

03 май 2014, 19:39 часа • 9232 прочитания

Хамбургер пое гнева на Байерн (Мюнхен) за безславното отпадане на баварците от 1/2-финалите на Шампионска лига от Реал (Мадрид), допускайки тежка домакинска загуба  с 1:4. Марио Гьотце вкара във всяко полувреме – 32-ата и 70-ата минута, а Томас Мюлер (55) и резервата Клаудио Писаро (75) също се разписаха. Гьотце и Мюлер добавиха и по една асистенция, а за домакините точен беше Хакан Чалханоглу за 1:3 в 72-ата минута. Баварците завършиха мача с 10 души, тъй като в 84-ата минута Жером Боатенг беше изгонен с директен червен картон. Байерн подобри рекорд на Вердер за най-много отбелязани голове в Бундеслигата при гостувания в рамките на един сезон. Този сезон шампионите имат 46.

Хамбургер трябва да благодари на Аугсбург за успеха на баварците като гост на Брауншвайг с 1:0. По този начин Хамбургер остава на 16-ото място, което дава право на бараж с третия във Втора Бундеслига. В последния кръг Хамбургер гостува на Майнц, а конкурентите Нюрнберг и Брауншвайг също имат визити, съответно на Шалке и Хофенхайм.

Днес Шалке се класира за Шампионската лига след като победи Фрайбург с 2:0 като гост. Последното четвърто място, даващо право на участие в най-комерсиалния европейски турнир, ще бъде разпределено в последния кръг. За него се борят Байер, Волфсбург и Мьонхенгладбах. "Аспирините" са фаворит след като имат точка преднина и леко домакинство на Вердер.

Германия, Бундеслига, 33 кръг:
Нюрнберг – Хановер 0:2
Хамбургер – Байерн (Мюнхен) 1:4
Вердер (Бремен) – Херта (Берлин) 2:0
Борусия (Мьонхенгладбах) – Майнц 3:1
Щутгарт – Волфсбург 1:2
Фрайбург – Шалке 0:2
Айнтрахт (Брауншвайг) – Аугсбург 0:1
Борусия (Дортмунд) – Хофенхайм 3:2
Айнтрахт (Франкфурт) – Байер (Леверкузен) 0:2.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес