Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн Мюнхен завоюва седма поредна титла в Германия

18 май 2019, 21:33 часа • 2982 прочитания

Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия за седми пореден път! Баварците защитиха титлата си в Бундеслигата, след като спечелиха последния 34-ти кръг от първенството. "Червените" се справиха повече от категорично с тима на Айнтрахт Франкфурт, побеждавайки с красноречивото 5:1. Така Байерн завърши сезона с актив от 78 точки - две повече от прекия им конкурент за титлата Борусия Дортмунд, който също постигна победа днес срещу Мьонхенгладбах.

Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия за седми пореден път! Баварците защитиха титлата си в Бундеслигата, след като спечелиха последния 34-ти кръг от първенството. "Червените" се справиха повече от категорично с тима на Айнтрахт Франкфурт, побеждавайки с красноречивото 5:1.
Мачът бе изигран на "Алианц Арена", а домакините бяха зарадвани с гол още в първите минути на двубоя. Кингсли Коман откри резултата, а в следващите минути Байерн продължи да създава опасни положения, но без желания резултат.
През втората част Айнтрахт започна ударно, изравнявайки резултата чрез влезлия като резерва Себастиен Алер. Това обаче единствено раздразни баварската машина, която отвърна с четири безответни попадения. Първо Алаба се разписа, а след това Ренато Санчес осигури крайния успех на своя отбор.
Двубоят обаче далеч не бе приключил, а шанс за изява получиха и двете легенди на Байерн Франк Рибери и Ариен Робен. Двамата изиграха последния си мач за тима от Мюнхен и успяха да се разпишат за последно пред публиката на "Алианц Арена", оформяйки крайното 5:1.Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия за седми пореден път! Баварците защитиха титлата си в Бундеслигата, след като спечелиха последния 34-ти кръг от първенството. "Червените" се справиха повече от категорично с тима на Айнтрахт Франкфурт, побеждавайки с красноречивото 5:1.

Мачът между Байерн и Айнтрахт бе изигран на "Алианц Арена", а домакините бяха зарадвани с гол още в първите минути на двубоя. Кингсли Коман откри резултата, а в следващите минути Байерн продължи да създава опасни положения, но без желания резултат.

През втората част Айнтрахт започна ударно, изравнявайки резултата чрез влезлия като резерва Себастиен Алер. Това обаче единствено раздразни баварската машина, която отвърна с четири безответни попадения. Първо Алаба се разписа, а след това Ренато Санчес осигури крайния успех на своя отбор. Двубоят обаче далеч не бе приключил, а шанс за изява получиха и двете легенди на Байерн Франк Рибери и Ариен Робен. Двамата изиграха последния си мач за тима от Мюнхен и успяха да се разпишат за последно пред публиката на "Алианц Арена", оформяйки крайното 5:1.

Бундеслигата завърши с драма, а кой и къде ще играе през следващия сезон - може да видите в Sportlive.bg.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес