Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн Мюнхен пак сгафи, титлата изглежда мираж (ВИДЕО)

18 февруари 2024, 21:00 часа • 3601 прочитания

Байерн Мюнхен допусна грешна стъпка в борбата за титлата в Бундеслига. Баварците отстъпиха с 2:3 при визитата си на Бохум в двубой от 22-рия кръг на немското първенство и се отдалечиха на цели 8 точки от лидера Байер Леверкузен, който до момента остава непобеден в шампионата. Това е трета поредна загуба във всички турнири за тима на Томас Тухел.

Байерн поведе, но Бохум обърна

Срещата на "РевирпауерЩадион" стартира перфектно за гостите. Джамал Мусиала откри резултата в 14-ата минута. До края на полувремето обаче домакините осъществиха пълен обрат чрез попадения на Такума Асано и Кевен Шлотербек. В 78-ата минута Кевин Щьогер реализира от дузпа за Бохум, която бе отсъдена за нарушение на Дайо Упамекано. Защитникът получи втори жълт картон и бе изгонен от главния съдия.

ДНИТЕ ДО ЕВРО 2024: Нито Барса, нито Реал - кой клуб е с рекордните 19 европейски шампиони?

Дните до Евро

Упомекано пак е грешник

Френският централен бранител сгреши и фаулира съперник в наказателното поле и при загубата от Лацио в Шампионската лига, когато отново остави отбора си с 10 души на терена. 180 секунди преди да изтече редовното време Хари Кейн намали изоставането на Байерн, но това не бе достатъчно.

В хода на срещата баварците пропиляха куп положения, а след изненадващия успех Бохум се изкачи до 11-ата позиция с 25 точки. Байерн е втори с 50 пункта - на осем от безгрешния Байер Леверкузен (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес