Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арсенал се измъкна в края, а Манчестър Сити се провали в края (ВИДЕО)

18 февруари 2023, 19:04 часа • 1623 прочитания

Действащият шампион на Англия Манчестър Сити изгуби ценни точки в битката за титлата, след като не успя да победи Нотингам Форест, завършвайки при резултат 1:1 на стадион "Сити Граунд" в мач от 24-ия кръг на Висшата лига.

За разлика от Арсенал, който се измъкна в края срещу Астън Вила, "небесносините" буквално се провалиха в края и изпуснаха победата. Бернардо Силва даде аванс на "гражданите" в 41-ата минута, но възпитаниците на Хосеп Гуардиола така и не стигнаха до втори гол.

Крехкият аванс бе разрушен в 84-ата минута, когато Крис Ууд успя да отбележи за Нотингам и да осигури престижно равенство за домакините. Така Сити остана на втората позиция във временното подреждане с 52 точки - на две зад лидера Арсенал, който е и с мач по-малко.

В друг мач от английското първенство в същия час тимът на Челси отново се издъни звучно, отстъпвайки на Саутхямптън с 0:1, и то на "Стамфорд Бридж". Единственото попадение в срещата отбеляза Джеймс Уорд Праус в края на първото полувреме. В края на мача Сезар Аспиликуета получи тежка контузия и бе изнесен на носилка.

Това е четвърти пореден мач във Висшата лига, в който Челси не успява да спечели. Тимът е на едва 10-а позиция в подреждането с 31 точки - на 10 от топ 4. Саутхямптън пък прекъсна серия от три поредни загуби и продължава да мечтае за спасение, намирайки се на 19-о място с 18 точки - на два пункта от спасителната зона.

Още новини за Висшата лига ще намерите в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес